Escuelas Solidarias en línea para la inclusión social y educativa en el Trifinio Centroamericano, en tiempos de COVID-19

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Projectes

Comunitats: Las Sopas del municipio de Esquipulas de Guatemala; Los Achiotes del municipio Dulce Nombre de María de El Salvador; y El Azufrado 2 del municipio La Labor, de Honduras.
Municipis:     Esquipulas, Dulce nombre de María, La Labor
Països:         Guatemala, El Salvador, Honduras

Data Inici: 01-08-2020           
Data finalització: 30-12-2020

PRESSUPOST:
– Cost total: 13.993,84 €
– Financiat per l’Ajuntament d’Ontinyent:         6.200,00 € (44,31%)
– Financiat per l’Ajuntament de Bocairent:         1.500,00 € (10,72%)
– Aportació de beneficiaris i Trinacional:         1.683,33 € (12,03%)
– Aporteció Local  i altres entitats públiques:         4.610,50 € (32,94%)

Població beneficiaria: 
Directa: 250 xiquets i xiquetes d’escoles rurals de municipis fronterers de Guatemala, El Salvador i Hondures, pertanyents a la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa.
– Indirecta: 250 famílies.

Breu descripció del projecte:
Darrere les restriccions de mobilitat i confinament a escala mundial amb motiu de la pandèmia per la COVID-19, a fi de pal·liar la bretxa digital en zones rurals i permetre la continuïtat del contacte professor-alumne fins a finalitzar el curs 2020.

La proposta busca contribuir a reduir la bretxa social i educativa entre l’àrea rural i urbana en 3 comunitats rurals de municipis de la regió Trifinio, mitjançant la posada en marxa d’accions que permetin a mestres i les mestres, xiquets i xiquetes donar-li continuïtat al procés educatiu.

El repte per a la nostra contrapart Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa, és adequar metodològicament la intervenció educativa, establint de forma pilot la «Escola Rural en Línia», organitzant la intervenció de mestres, alumnes i col·laboradors comunitaris, per mitjà d’aquestes tecnologies, amb la finalitat d’atendre aproximadament a 250 xiquets i xiquetes de tres comunitats rurals, dotant-los als centres educatius de:

  1. i) Equip Tecnològic de Comunicació Digital, per tal de donar suport a el cos docent per a la realització de classes el línia (Utilitzant internet i serveis de comunicació digital), necessaris per al desenvolupament dels processos educatius;
  2. ii) Equip d’Impressions i Reproduccions (Impremta Escolar), per tal de donar suport a el cos docent per a la reproducció de materials educatius necessaris per al desenvolupament dels processos educatius;

D’altra banda, als 10 docents que participen de la realització de la «Escola Rural en Línia», seran dotats de: Connexió d’internet per 4 mesos (Ago – Nov 2020); Dotació de materials  escolars necessaris: i  Kit de bioseguretat per al suport dels processos educatius.

De la mateixa manera, per a 30 integrants de les comunitats, en la seua condició de «Col·laboradors Solidaris als processos educatius que s’estaran implementant» de: Kit de bioseguretat; i un lliurament mensual de Borses Alimentàries (BolSAN). 

Entitats Financiadores