Decàleg

DECÀLEG DEL PES PER ALS MENUTS

LA NOSTRA ÉS UNA ESCOLA SOLIDÀRIA PERQUÈ…120x120

1.   ENS EDUCA EN LA   LLIBERTAT DE DIR EL QUE PENSEM I EL QUE SENTIM   , ENS EDUCA PERQUÈ SIGAM RESPONSABLES I FEM LES TASQUES SEGONS LES NOSTRES POSSIBILITATS .

  2.   BUSCA LA PAU     ENSENYANT-NOS   A ESCOLTAR   ELS ALTRES I PARLAR PER PODER RESOLDRE ELS CONFLICTES QUE SORGEIXEN ENTRE NOSALTRES .  

3. EN ELLA COMPARTIM EXPERIÈNCIES : ENS TROBEM TOTS ELS ALUMNES   DEL CENTRE EN DIFERENTS CELEBRACIONS, S’AJUNTEM AMB COMPANYS D’ALTRES COL.LEGIS, LES FAMÍLIES VÉNEN A L’ESCOLA   PER ENSENYAR-NOS ALLÒ QUE SABEN I PER APRENDRE ELLES TAMBÉ…

4. CONEIX QUÈ PASSA DINS I FORA DE L’ESCOLA I FA TOT EL POSSIBLE PERQUÈ TINGAM EL QUE NECESSITEM   TANT ELS QUE SOM D’ACÍ COM ELS QUE VÉNEN D’ALTRES PAÏSOS .

5. EN ELLA   CONVIVIM PERSONES MOLT DIFERENTS TANT PER   ALLÒ QUE SABEM   I PODEM FER COM PER LA MANERA DE PENSAR I AIXÍ I TOT SE’NS ENSENYA A COMPARTIR I   A   RESPECTAR-NOS .

6. RESPECTA LA   NATURA I AIXÍ DIA A DIA ENS EDUCA A RECICLAR, A REDUIR I A REUTILITZAR   ELS PRODUCTES QUE CONSUMIM   I ES PER AIXÒ QUE ENS ENSENYA A UTILITZAR SAQUET DE   TELA PER A L’ESMORZAR, ENS ENSENYA   A RESPECTAR ELS MATERIALS, ENS ENSENYA A UTILITZAR L’ AIGUA AMB MESURA   …

7. PARTICIPA EN PROGRAMES DE SOLIDARITAT AMB PAÏSOS MÉS POBRES QUE NOSALTRES MOTIVANT-NOS PER A QUE COMPARTIM JOGUETS, DINERS, ALIMENTS , …

8. ESTÀ OBERTA A QUE FORME PART D’ELLA   QUALSEVOL PERSONA QUE VULGA APRENDRE, QUE VULGA COMPARTIR, QUE VULGA   LA PAU.

9. EN ELLA CADASCÚ DE NOSALTRES DISPOSA DEL QUE NECESSITA PER A CRÈIXER COM A PERSONA   JA SIGA CARINYO I COMPRENSIÓ, JA SIGA MATERIALS , JA SIGA MESTRES PER EDUCAR-NOS .   

10 . LA SOLIDARITAT ESTÀ PRESENT EN ELS JOCS, EN EL TREBALL, EN LES CONVERSES, EN LES REUNIONS, EN EL DIA A   DIA DE LA   NOSTRA ESCOLA.

DECÀLEG D'ESCOLES SOLIDÀRIES

LA NOSTRA ES UNA "ESCOLA SOLIDARIA"   PERQUÈ...120x120

  1. Educa en els valors de la llibertat, l’autonomia, la capacitat crítica i creadora, la responsabilitat, el treball... i en definitiva per la humanització de les persones i les societats.
  2. Busca construir la Pau i treballa per la Justícia i la resolució dels conflictes mitjançant el diàleg i el respecte.
  3. En ella es treballa en equip i s’implica tota la comunitat, compartint les experiències, els triomfs i els problemes, i buscant sempre com millorar les relacions amb l’entorn, tant pròxim com remot.
  4. Coneix la realitat social que la envolta i es compromet amb la seua transformació política i econòmica per tal d’anar cap a un món més just en el que els drets de les persones i dels pobles siguen reals per a tots.
  5. Accepta la diferencia com a una riquesa i promou per tant el respecte, la integració i la igualtat d’oportunitats a tots els nivells
  6. Respecta l’entorn i el valora com un bé comú que deu compartir-se, per això tots en ella fan un ús responsable dels recursos materials que tenen al seu abast donant una resposta ecològica i sostenible a la societat de consum.
  7. És conscient de la problemàtica de l’empobriment i les seues conseqüències, i per això promou i participa al seu nivell en programes i activitats de Solidaritat concrets, aprenent des de l’experiència a compartir el que és, el que fa i el que té.
  8. Respecta i valora la riquesa de la varietat de cultures que conformen el nostre món i es compromet per la erradicació de qualsevol tipus de discriminació, opressió o violència.
  9. En ella tots es senten acollits i atesos segons les seues característiques i necessitats, tot prioritzant les més fonamentals pel desenvolupament integral de les persones i les societats.
  10. Treballa en definitiva la Solidaritat com a eix fonamental en tota la seua tasca i criteri determinant en les seues decisions.

Traductor

esareubgcazh-CNzh-TWenfrgldeelhuitplptroru
Go to top