Continua l’èxit del Webinar de XarCES sobre ODS amb la conferència de Raquel de Rivas

Escoles Solidàries ha hospedat la segona conferència del webinari “Els ODS a l’Aula” amb un èxit de convocatòria el passat 17 d’octubre. Fins a 119 docents han assistit a la conferència “Emergència Climàtica en el marc de la crisi global” de la investigadora de la Universitat de València Raquel de Rivas Verdes-Montenegro. 

En aquesta segona conferència del webinari, Raquel de Rivas ha exposat la importància de formar als docents en qüestions de sostenibilitat. Segons l’experta, costa abordar la sostenibilitat des de les diferents matèries educatives precisament perquè falta que els docents tinguen accés a la formació apropiada. En eixe respecte, i també respecte a la crisi climàtica en general, de Rivas ha expressat que «hi ha molt de marge de millora».

De Rivas ha animat als docents a formarse «el màxim possible». Ha aconsellat situar-se bé en aquesta situació de crisi «socioambiental» tan complexa. Altres dels consells que ha donat és familiartizar a l’alumnat amb la ciència i amb persones que es dediquen a la ciència, abordar concepcions errònies i aclarar-les, i tractar el tema sempre des d’enfocs que promouen l’esperança.

Aquest curs formatiu en format online, o webinari, va arrancar la setmana passada amb la conferència del doctor en educació Marco Gayá, i conclourà la setmana vinent amb una conferència per part del expert en educació i inclusió Miguel López Melero. 

«Els ODS a l’Aula» forma part del projecte XarCES 2024-25 i té com a misió apropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a les aules. La iniciativa pretén recolçar a docents de primària, secundària i cicles formatius en la seua formació sobre la realitat actual de l’Agenda 2030 i en tècniques concretes d’implementació de la mateixa. 

A banda de les tres conferències, els participants en el curs formatiu hauran d’elaborar una memòria i una proposta d’implementació dels ODS a les aules per tal d’obtenir la certificació corresponent a l’activitat formativa. 

Aquesta activitat, en tant que pertanyent al projecte XarCES, ha estat subvencionada per la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda. 

Comparte este post

También te puede interesar