Ací fas falta

Fes voluntariat Amb escoles solidaries

Estimat amic, estimada amiga: Com bé saps, el VOLUNTARIAT ha estat sempre una senya d’identitat fonamental en ESCOLES SOLIDÀRIES. Pensem que els valors solidaris tenen la seua expressió més genuïna en el compromís actiu de les persones voluntàries que, per atendre les necessitats que descobreixen i construir junts i juntes, des del diàleg, una societat millor, decideixen compartir amb els altres el què tenen, el què saben, el què són… La societat civil es constitueix des de la consciència del què significa “Solidaritat”, i és precisament el “voluntariat” l’origen de les associacions i un dels seus elements clau per legitimar-les , contribuintdecisivament a garantir la independència i llibertat d’aquestes i , amb elles, la possibilitat que exerci squen, efectivament, el seu paper i les seues responsabilitats socials.

El VOLUNTARIAT  és, doncs, per a nosaltres un criteri i un referent decisiu quan avaluem el què som i el què volem ser, o ens plantegem què cal i què podem fer.Els nostres estatuts i principis fonamentals així ho diuen i la realitat fins ara ve demostrant-ho. Per això, hem de ser conscients que la nostra associació aplegarà allà on, entre tots i totes, vulguem que aplegue, i farà tot allò que vulguem i podem fer amb les aportacions, en cada moment, de cadascú de nosaltres.

Aquest és un dels acords bàsics que ens va moure a constituir-la. Sabem que les associacions no han de ser més que un canal de participació, un instrument que ens ajude a articular els nostres compromisos i els potencie.En aquesta línea, cal recordar alguns dels espais i/o activitats d’ESCOLES SOLIDÀRIES obertes a la participació i convidar-te a que, segons les teues possibilitats, hi c ol·labores.

ACÍ FAS FALTA, L’ASSOCIACIÓ TAMBÉ ÉS COSA TEUA, FINS ON TU VULGUES

Qué pots fer?

 • Fer-t e soci@ i/o voluntari@

  si encara no ho eres. I si ja ho eres, fes soci@ i/o voluntari@ a un amic o amiga, o al teu centre escolar.

 • Difondre el que som i el que fa la nostra associació. Treballar els valors solidaris al teu centre, al teu entorn, personalment. Treballa la creativitat i proposa

  Reunió, al teu centre o al lloc de treball, fent una sessió explicativa al professorat o companys i companyes de treball sobre Escoles Solidàries. Organiza reunións, al teu centre, amb l'AMPA, fent una sessió explicativa sobre Escoles Solidaries. També pots participar als Consells Municipals de Cooperació i amb altres possibles associacions per treballar conjuntament aspectes de sensibilització i cooperació. Assabentar-te dels recursos municipals per a la Cooperació i presentar projectes d'Escoles Solidàries. Introduir el decàleg d'ES a la teua aula, i compartir-lo amb els teus companys i companyes de centre. Proposar la creació de la comissió Solidària al teu centre i plantejar propostes sobre la cooperació per al desenvolupament per a ser inclosa a la PGA.

 • Participar al grup territorial (GT) més a prop teu.

  Col·laborar i aportar-li idees, suggeriments, crítiques. Assumir allí els teus compromisos. Pots trobar els grups territorials mes baix.

 • Donar suport i difondre el programa de beques de Secundària i el programa d’Educació Inclusiva.

  Proposa reunions amb les famílies del teu nivell, cicle o centre, explicant el programa de beques i les possibilitats de cooperació. Inclou dins l'activitat de tutoria treballar aquest aspecte amb les famílies. Si no eres docent, proposa reunions amb els teus companys i companyes de treball, explicant el programa de beques i les possibilitats de cooperació.

 • Visitar i difondre periòdicament la nostra web

  Mantenint-te informat/da del que anem fent. Comparteix idees i propostes; ajuda’ns a millorar-la.La teua opiniò es molt important i ens pot ajudar a mijorar les nostres activitats.

 • Participar en les activitats d’incidència social que van proposant-se:

  Programa la participació del teu alumnat i de l'alumnat del teu centre en les campanyes següents: Al mes d'octubre: Pobreza Zero. Al llarg del mes d'abril: la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME)- A la primavera: les Trobades d'Escoles en Valencià.

 • Proposa i realitza al teu centre alguna de les següents activitats que ja s'han fet a alguns dels centres de XarCES

  Pots trobar més informació sobre aquestes activitats en la nostra web.

 • Col·laborar amb un dels equips de treball en marxa

  Formació. Difusió i visites als centres. Elaboració de materials. Reforç de les vocalies. Disseny i avaluació de projectes. Elaboració d'audiovisuals.

 • Ajudar en els tallers amb les persones immigrants

  Promou i/o col·labora amb una Escola d’Acollida amb l’AMPA del teu centre.

 • Comunicar-nos que més podem fer o com podem millorar

  Recorda que la teua ajuda i opinió és molt important per a nosaltres.

Els Grups Territorials a hores d’ara constituïts són:

GT Alacant:
Coordinadora: SONIA BENAVENT ALBEROLA
e-mail: soniabenavent@escolessolidaries.org.
Telefon: 617050723

GT Comarques Centrals
Coordinadora: JÚLIA OBRÉ GASCÓ
e- mail: kandynskyfrida@hotmail.com.
Telefon: 637012372

GT Horta-València
Coordinadora: ALBA ESCUDERO VILLENA
e- mail : albaescuderovillena@gmail.com.
Telefon: 690652820

GT Castelló
Coordinadora: LAURA BECERRA CALABRIA
e-mail laurabecerracalabria@gmail.com.
Telefon 635675492

POSA’T EN CONTACTE, MIRA QUÈ POTS FER… JA SAPS QUE ACí FAS FALTA, i, no dubtes;  la nostra participació efectiva, és la millor manera de celebrar el DIA DEL VOLUNTARIAT, realitzant així el millor reconeixement a tantes persones que al llarg de la història i per tot arreu “s’han donat” –i es donen- , “ voluntàriament”, per fer un món millor.

ARA ET TOCA A TU .FES VOLUNTARIAT AMB ESCOLES SOLIDÀRIES

Si vols fer-te voluntari/a, pots registrar-te amb nosaltres omplint aquest formulari amb les teues dades.