Ajuntament Alzira 2017

Ajuntament Alzira 2017

Localització del Projecte a Ixcan, Guatemala

Institucions què han financiat el programa

  L’Ajuntament d’Alzira ha financiat aquest projecte amb la quantitat de 3.855,50 €

Millora de les infraestructures educatives en dos comunitats del PES a Ixcan (Guatemala)

Partint d’aquest context en el qual treballa des del 2007 el PES (Programa d’Escoles Solidàries) de Guatemala en col·laboració amb “Escoles Solidàries” de la Comunitat Valenciana, hem escollit, d’acord amb la valoració del Comitè Municipal del PES en Ixcan i l’aval d’AEN, dos projectes de sendes “aldees” -Xalbal i Santo Tomás- representatius de les diferents propostes i peticions què des d’allí s’han formulat per les 10 comunitats educatives de la zona amb característiques similars que integren el PES; un dirigit a la construcció participativa d’un parc infantil en Xalbal com a espai lúdic-recreatiu i de convivència per a l’alumnat, especialment el més xicotet i -alli- més desatès. I un altre, en Santo Tomás, de construcció d’uns sanitaris adequats en l’escola dels quals fins ara manquen, dins d’un programa educatiu -per a l’alumnat i per a les famílies- més ampli en higiene, prevenció de malalties i sostenibilitat ecològica. En aquest sentit, des d’Escoles Solidaries hem ampliat la seua proposta inicial, tenint en compte les possibilitats locals i altres referents de la zona, suggerint-los que milloren les latrines proposades amb el revoque i pintat de les parets exteriors, enrajolat de les interiors i elevació de les mateixes convirtint-les en -latrines aboneres. Per a açò s’incrementa el pressupost sol·licitat en 4.000 Quetzales.

Construcció de sanitaris llavables a l'Institut Nacional d'Educació Bàsica de Telesecundària en la Comunitata de Santo Tomás.

Latrina2

Objectius del projecte.

Millorar la salut, sanejament i ambient saludable amb el nou servei, tant per a la comunitat educant, autoritat educativa i de persones que ens visiten en l’Institut Bàsic Telesecundaria INEBT del llogaret Sant Tomas, del municipi d’Ixcán, el Quiché.

Objectius estratègics

Que cada estudiant conega el maneig d’un servei adequat, i que també aprenga el tractament necessari dels sanitaris llavables, com la valoració dels mateixos a través de la cura i higiene que s’ha de proporcionar.

Síntesi de la proposta

El personal docent, estudiants, junta directiva educativa, mares i pares de família, prioritzen la continuïtat d’aquest projecte a causa que en el nostre institut els serveis de latrines no estan en condicions adequades, ja que l’establiment és mixt, doncs en ell estudien xics i xiques. Per tant el centre educatiu ha de comptar amb aquesta disposició primordial dels estudiants, personal docents i uns altres, degudament ordenat per gènere. Creiem que amb aquest servei, s’estarà aplicant una millor higiene i ambient saludable, fins i tot per als visitants. També comptem amb el servei d’aigua potable, encara que realment no és estable l’ús del mateix, però a més, comptem amb una poza d’aigua. La visió amb aquest projecte és perquè cada genere tinga el seu propi servei sanitari, tant docents com a joves i senyoretes.

Parc ecològic infantil de l'Escola Oficial de Pàrvuls annexa a l'Escola Oficial Rural Mixta de la Comunitat de Xalbal

Xalbal1

Objectiu general

Proveir d’un espai adequat per a la recreació de xiquets i xiquetes de l’Escola Oficial de Párvulos Annexa a EORM de la Comunitat de  Xalbal, Ixcán, El Quiché.

Objectiu específic

  • Brindar oportunitat de recreació formal dins de l’establiment.
  • Promoure la convivència harmònica entre companys-companyes i docents.

Beneficiaris directes:

Xiquets i xiquetes de Pre Primària: 68

Xiquets i xiquetes de Primària: 428

Xiquets i xiquetes de la Comunitat: 55

Totals: 551

El Projecte PARC INFANTIL ECOLÒGIC de l’Escola Oficial de Párvulos Annexa a EORM Parcelamiento Xalbal, sorgeix per iniciativa del Consell de Pares de família, Pares/mares de família, docents i Govern Escolar.

Les activitats contemplades per la comunitat educativa dins del Pla Operatiu Anual, es realitzen en les aules i en algunes vegades en el corredor i pati de l’edifici educatiu. Durant les jornades de classes els alumnes es dispersen a recrear-se fóra de l’establiment exposant-se a riscos i incomoditats.

Amb la calor intensa en els mesos de classes, els xiquets i xiquetes no aguanten estar en les aules respectives, volgueren rebre classes o fer tasques en un lloc ventilat amb aire pur però com no hi ha no es pot eixir fora de les aules.

El projecte consisteix un centre de recreació, amb les mesures 50m2, materials propis de la comunitat i materials que donarà la institució cooperant, contindrà el següent:

 5 ranchitos amb taules i bancs.
2 jocs de passamans de fusta
4 jocs de gronxadors de fusta
4 jocs de tobogans de fusta
4 jocs de puja i baixa de fusta
Pista per a papifutbol (pista d’arena fina), porteries de fusta
Pista per a voleibol (pista d’arena fina)
8 Pista per a passejar amb bicicletes amb obstacles
Contorn del parc amb pals de fusta, malla i filferro de pues.
Sembrat d’arbres de ficus

 

Menú de cierre