Alfasan Alzira21

Alfabetització d’adults amb Seguretat Alimentària i Nutricional a 6 municipis del Trifinio Centreamericà.

Projecte: Ajuntament solidari per a enfrontar crisi alimentària i alfabetitzar poblacions vulnerables de 6 Municipis del Trifini Centreamericà, davant emergències per pandèmia de COVID-19 i Huracans ETA i IOTA.

Data inici: 01/01/2021                     Data Finalització: 15/12/2021

Import: 90.200 €

Financiat per: 
Ajuntament d’Alzira: 30.000,00 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 18.100 €
Aportació Local i altres entitats públiques: 42.100 €

Població beneficiària:

Directa: 300 persones d’igual nombre de famílies de sis municipis de Guatemala, Honduras y El Salvador. S’espera que un 60% (180 persones) dels participants del projecte siguen dones.

Indirecta: 1.500 famílies

 

Descripció del projecte

Es reconeix a la regió les bretxes històriques existents entre les oportunitats per al desenvolupament equitatiu i igualitari a la població, sent majorment afectades les dones, que representen al voltant del 52% de la població. En aquest context, agreujat per l’emergència de la pandèmia de la Covid-19 i el pas dels huracans ETA i IOTA, es promou la lluita contra les causes estructurals que provoquen aquestes situacions, sent una d’elles i no menys important l’accés a l’educació i el coneixement.

El projecte permetrà:– Alfabetitzar població vulnerable de 6 comunitats rurals vulnerables de la regió Trifinio.– Incrementar coneixements sobre Seguretat Alimentària i Nutricional (SAN) amb enfocament de Canvi Climàtic, Democràcia de Gènere i Producció resilient d’Aliments.– Contribuir a reduir els índexs de desnutrició aguda, de xiquets i xiquetes, menors de 5 anys, producte del coneixement adquirit pels participants del Programa AlfaSAN.– Dotar d’una granja de gallines criolles locals, per a la producció i lliurament de lots aviaris a famílies vulnerables.La Mancomunitat Trinacional adequarà metodològicament l’execució del Programa davant la crisi sanitària de la COVID 19, per tal de no afectar els indicadors i metes establertes en el mateix. Dotant a tots els participants d’entrades pedagògiques consistents en un kit de bioseguretat familiar. L’ús ho aprendran a través d’una lliçó introductòria sobre maneig i de prevenció de Covid-19;Atés que un dels problemes que enfronten les poblacions més vulnerables de la regió, és l’analfabetisme, la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa està implementant des de fa més de 8 anys, el Programa d’Alfabetització per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (AlfaSAN), el qual contempla dins de la seua metodologia l’establiment a nivell comunitari d’Escoles de Camp. Un espai col·lectiu d’ensenyament-aprenentatge, on s’enforteixen les capacitats de les famílies participants, per millorar els coneixements en Seguretat Alimentària i Nutricional (SAN), permetent a més, per mitjà del programa, aprendre a llegir i escriure. S’enforteixen a més, els coneixements en:

1. Establiment d’horts familiars, per millorar la producció d’aliments locals;

2. Preparació d’aliments i receptes més nutritives; i,

3. La capacitat de producció familiar de proteïna animal (carn i ou), per mitjà de la dotació d’un lot aviària (Gallines criolles locals).

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar

Mercat del llibre solidari

Document de presentació Un llibre, llavor de solidaritat PRESENTACIÓ Escoles Solidàries és una ONGD valenciana que ve treballant per vol promoure la transformació de les

Llegir més »