Alfasan Alzira21

Alfabetització d’adults amb Seguretat Alimentària i Nutricional a 6 municipis del Trifinio Centreamericà.

Projecte: Ajuntament solidari per a enfrontar crisi alimentària i alfabetitzar poblacions vulnerables de 6 Municipis del Trifini Centreamericà, davant emergències per pandèmia de COVID-19 i Huracans ETA i IOTA.

Data inici: 01/01/2021                     Data Finalització: 15/12/2021

Import: 90.200 €

Financiat per: 
Ajuntament d’Alzira: 30.000,00 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 18.100 €
Aportació Local i altres entitats públiques: 42.100 €

Població beneficiària:

Directa: 300 persones d’igual nombre de famílies de sis municipis de Guatemala, Honduras y El Salvador. S’espera que un 60% (180 persones) dels participants del projecte siguen dones.

Indirecta: 1.500 famílies

 

Descripció del projecte

Es reconeix a la regió les bretxes històriques existents entre les oportunitats per al desenvolupament equitatiu i igualitari a la població, sent majorment afectades les dones, que representen al voltant del 52% de la població. En aquest context, agreujat per l’emergència de la pandèmia de la Covid-19 i el pas dels huracans ETA i IOTA, es promou la lluita contra les causes estructurals que provoquen aquestes situacions, sent una d’elles i no menys important l’accés a l’educació i el coneixement.

El projecte permetrà:– Alfabetitzar població vulnerable de 6 comunitats rurals vulnerables de la regió Trifinio.– Incrementar coneixements sobre Seguretat Alimentària i Nutricional (SAN) amb enfocament de Canvi Climàtic, Democràcia de Gènere i Producció resilient d’Aliments.– Contribuir a reduir els índexs de desnutrició aguda, de xiquets i xiquetes, menors de 5 anys, producte del coneixement adquirit pels participants del Programa AlfaSAN.– Dotar d’una granja de gallines criolles locals, per a la producció i lliurament de lots aviaris a famílies vulnerables.La Mancomunitat Trinacional adequarà metodològicament l’execució del Programa davant la crisi sanitària de la COVID 19, per tal de no afectar els indicadors i metes establertes en el mateix. Dotant a tots els participants d’entrades pedagògiques consistents en un kit de bioseguretat familiar. L’ús ho aprendran a través d’una lliçó introductòria sobre maneig i de prevenció de Covid-19;Atés que un dels problemes que enfronten les poblacions més vulnerables de la regió, és l’analfabetisme, la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa està implementant des de fa més de 8 anys, el Programa d’Alfabetització per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (AlfaSAN), el qual contempla dins de la seua metodologia l’establiment a nivell comunitari d’Escoles de Camp. Un espai col·lectiu d’ensenyament-aprenentatge, on s’enforteixen les capacitats de les famílies participants, per millorar els coneixements en Seguretat Alimentària i Nutricional (SAN), permetent a més, per mitjà del programa, aprendre a llegir i escriure. S’enforteixen a més, els coneixements en:

1. Establiment d’horts familiars, per millorar la producció d’aliments locals;

2. Preparació d’aliments i receptes més nutritives; i,

3. La capacitat de producció familiar de proteïna animal (carn i ou), per mitjà de la dotació d’un lot aviària (Gallines criolles locals).

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar