Circulo de alfabetización, San Juan, La Labor, Honduras.

Alzira solidari per a alfabetitzar poblacions vulnerables de 3 Municipis del Trifini Centreamericà – Campanya 2023

Projecte:

Alzira solidari per a alfabetitzar poblacions vulnerables de 3 Municipis del Trifini Centreamericà – Campanya 2023

Comunitat:

Candelaria de la Frontera de El Salvador; de Santa Catarina Mita, en la República de Guatemala; y, La Labor de la República de Honduras, en el Trifinio Centroamericano.

Data inici: 02/01/2023        Data Finalització: 15/12/2023
Import: 77.458,00 €
Financiat per:
Ajuntament Alzira: 19.001,00 €
Aporte de municipios y de la Mancomunidad Trinacional: 24.388,00 €
Aporte de otras entidades internacionales y/o nacionales: 34.069,00 €

Població beneficiària:

Directa: 150 persones d’igual nombre de famílies de tres municipis, un de Guatemala, un d’Hondures i un d’El Salvador, de les quals, almenys 100 seran dones.
– En el context del CEFACC, s’espera capacitar i/o formar en agricultura i/o producció agroecològica a un aproximat de 200 persones, de les quals almenys 90 seran dones.
Indirecta: Unes mil persones, directament relacionades amb els participants del Projecte.

Descripció del projecte

La present proposta busca contribuir a reduir els índexs d’analfabetisme en 3 municipis de la regió Trifini, mitjançant la posada en marxa del Programa Trinacional d’Alfabetització per a la Seguretat Alimentària i Nutricional, AlfaSAN. D’igual forma, per mitjà de la present proposta es pretén concloure amb les obres de construcció i amb el cèrcol perimetral del Centre Trinacional de Promoció de l’Agricultura Agroecològica i l’Adaptació al Canvi Climàtic (CEFACC), el qual serà un espai permanent de formació i promoció de tècniques agroecològiques, per a la millora de la producció agrícola i la producció alimentària en pati i a nivell comunitari.
El repte per a la Mancomunitat Trinacional és adequar metodològicament la intervenció del Programa, amb la finalitat d’aconseguir els indicadors i metes establides en aquest; és per això que en la campanya d’alfabetització del 2023, es pretén atendre 150 persones analfabetes de tres municipis dotant als participants d’inputs pedagògics consistents en:
i) Dotació d’un kit de bioseguretat, per a cada participant del Programa AlfaSAN, el qual serà utilitzat per a previndre el COVID-19;
ii) Dotació d’un paquet d’inputs agrícoles per a la producció d’hortalisses en horts domiciliares (Lombricompost i llavors criolles locals);
iii) Dotació d’una Borsa d’Aliments (BolSAN), per a cadascuna de les famílies participants del Programa.
iv) Realitzar un intercanvi d’experiències i bones pràctiques en el CEFACC, amb cadascun dels grups participants, un per municipi, amb la finalitat que els participants del Programa AlfaSAN, coneguen de manera pràctica la producció agroecològica en traspatio o hort.
La dotació del paquet de llavors locals, inputs agroecològics, per a establir els horts familiars i la BolSAN, permetran reduir l’impacte en la inseguretat alimentària, que han provocat, els fenòmens meteorològics que han afectat les poblacions de la regió durant els anys 2020, 2021 i 2022.

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar