IMG_20240425_091322-1-1

Arranca el projecte XarCES 2024-25 amb reunions amb els centres participants

L’equip de XarCES 2024-25 ha posat en marxa el projecte amb visites als centres participants en l’edició del curs vinent. Les visites han tingut lloc durant els mesos d’abril i maig i han servit per a iniciar els preparatius per a la implementació de tallers, formacions i altres activitats contemplades al programa de XarCES (Xarxa de Comunitats Educatives Solidàries). 

El projecte XarCES és un programa d’Educació per al Desenvolupament elaborat per Escoles Solidàries que busca sensibilitzar a l’alumnat d’últim cicle de primària (5é i 6é) i de primer cicle de secundària (1er i 2n d’ESO) sobre la importància i vigència dels drets humans i la rellevància actual dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU i la Agenda 2030. L’objectiu a llarg termini és l’establiment d’una xarxa de centres solidaris que vehicule accions per promoure la solidaritat en l’educació. 

Dels nou centres visitats, tots han accedit a incloure una o més de les activitats propostes en el seu contingut docent del curs que ve, i inclús algunes començaran amb tallers de sensibilització en maig o juny d’aquest any. Els docents d’aquests centres, a més, podran participar en l’oferta formativa contemplada al projecte. 

Aquestes visites als centres centres han suposat una fita important per a Escoles Solidàries, que porta des de l’any passat treballant en el projecte, i ara per fi es duu a la pràctica el que fins el moment només havien sigut idees sobre el paper. Els nou centres en qüestió estan repartits per diverses comarques del territori valencià, com La Vall d’Albaida, El Camp de Morvedre, València, L’Horta Sud i La Costera (podeu consultar la llista de centres participants al final d’aquest article). 

El projecte XarCES inclou la publicació d’un llibre de relats il·lustrats sobre els 10 punts del decàleg d’una comunitat educativa solidària, elaborat per Escoles Solidàries. El llibre està composat per 10 autors i autores i il·lustrat per 10 artistes, totes elles valencianes i s’utilitzarà als centres per a conduir tertúlies dialògiques. A més, l’equip de XarCES farà possible la participació puntual d’autors, autores, il·lustradors i i·lustradores en les tertúlies de l’alumnat. 

XarCES 2024-25 permetrà efectuar tallers de sensibilització per a l’alumnat en els centres participants, com un taller d’aprenentatge servei o un de creació audiovisual. El projecte també contempla tallers realitzats en col·laboració amb l’Associació Valenciana de Solidaritat amb Àfrica (AVSA). A més a més, el projecte oferirà diverses opcions de formació per a docents dels centres participants i altres centres de la xarxa d’escoles solidàries. El projecte XarCES està finançat per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge. 

Llista de centres participants en l’edició 2024-2025 de XarCES: 

  • CEIP Bonavista d’Ontinyent. 
  • CEIP Lluis Vives d’Ontinyent. 
  • CEIP Martínez Valls d’Ontinyent.
  • IES Jaume I d’Ontinyent. 
  • CIPFP La Costera de Xàtiva. 
  • CEIP Santa Anna de Quartell. 
  • IES Maria Moliner del Port de Sagunt. 
  • CEIP Miguel Hernández de Torrent. 
  • IES Districte Marítim de València. 
  • Centre Concertat Martí Sorolla de València. 

Si ets docent d’un centre i penses que t’agradaria obtindre més informació al respecte, no dubtes en escriure’ns a coordinacio@escolessolidaries.org i l’equip estarà encantat d’informar-te.

Comparte este post

También te puede interesar