El Azufrado 2b

Escuelas Solidarias en línea para la inclusión social y educativa en el Trifinio Centroamericano, en tiempos de COVID-19

Projecte:

Escuelas Solidarias en línea para la inclusión social y educativa en el Trifinio Centroamericano, en tiempos de COVID-19

Comunitat:

Las Sopas del municipio de Esquipulas de Guatemala; Los Achiotes del municipio Dulce Nombre de María de El Salvador; y El Azufrado 2 del municipio La Labor, de Honduras.

Data inici: 01/04/2020                     Data Finalització: 31/03/2021

Import: 15.242,83 €

Financiat per: 
Ajuntament Ontinyent: 6.200,00 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 1.683,33 €
Aportació Local i altres entitats públiques: 5.934,90 €
Aportació d’Escoles Solidàries: 1.424, 60€
 

Població beneficiària:

Directa: 250 xiquets i xiquetes d’escoles rurals de municipis fronterers de Guatemala, El Salvador i Hondures, pertanyents a la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa.
Indirecta: 250 famílies

 

Descripció del projecte

Darrere les restriccions de mobilitat i confinament a escala mundial amb motiu de la pandèmia per la COVID-19, a fi de pal·liar la bretxa digital en zones rurals i permetre la continuïtat del contacte professor-alumne fins a finalitzar el curs 2020.

La proposta busca contribuir a reduir la bretxa social i educativa entre l’àrea rural i urbana en 3 comunitats rurals de municipis de la regió Trifinio, mitjançant la posada en marxa d’accions que permetin a mestres i les mestres, xiquets i xiquetes donar-li continuïtat al procés educatiu.

El repte per a la nostra contrapart Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa, és adequar metodològicament la intervenció educativa, establint de forma pilot la «Escola Rural en Línia», organitzant la intervenció de mestres, alumnes i col·laboradors comunitaris, per mitjà d’aquestes tecnologies, amb la finalitat d’atendre aproximadament a 250 xiquets i xiquetes de tres comunitats rurals, dotant-los als centres educatius de:

  1. i) Equip Tecnològic de Comunicació Digital, per tal de donar suport a el cos docent per a la realització de classes el línia (Utilitzant internet i serveis de comunicació digital), necessaris per al desenvolupament dels processos educatius;
  2. ii) Equip d’Impressions i Reproduccions (Impremta Escolar), per tal de donar suport a el cos docent per a la reproducció de materials educatius necessaris per al desenvolupament dels processos educatius;

D’altra banda, als 10 docents que participen de la realització de la «Escola Rural en Línia», seran dotats de: Connexió d’internet per 4 mesos (Ago – Nov 2020); Dotació de materials  escolars necessaris: i  Kit de bioseguretat per al suport dels processos educatius.

De la mateixa manera, per a 30 integrants de les comunitats, en la seua condició de «Col·laboradors Solidaris als processos educatius que s’estaran implementant» de: Kit de bioseguretat; i un lliurament mensual de Borses Alimentàries (BolSAN). 

Entitats finançadores

Comparte este post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

También te puede interesar