foto3

L’ajuntaments d’Alzira financia el projecte «Instalación de un sistema eléctrico para la CEFACC» en Centreamèrica

Projecte:

Instalación de Sistema Eléctrico para Operar el Centro Trinacional de Formación para la Agricultura Agroecológica y la Adaptación al
Cambio Climático (CEFACC), en El Salvador, Centroamérica

Comunitat:

Candelaria de la Frontera, El Salvador

Data inici: 01/02/2022                     Data Finalització: 31/12/2022

Import: 16.230,00 €

Financiat per: 
Ajuntament Alzira: 6.500,00 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 7.080,00 €
Aportació Local i altres entitats públiques: 1.050,00€
Aportació d’Escoles Solidàries: 1.600,00€
 

Població beneficiària:

Directa: 2400 agricultors/es anuals de Guatemala, El Salvador i Honduras.
Indirecta: Dues mil persones pertanyents a 400 families rurals de la regió Trifinio.

Municipis: 28 municipis, de Guatemala, Honduras i El Salvador, que conformen la Mancomunitat Trinacional Fronterera Riu Lempa.

 

Descripció del projecte

El projecte respon a millorar els coneixements d’agricultors/as i grups de joves (de tots dos sexes), relacionats amb l’aplicació de bones pràctiques de producció agroecològiques, l’establiment de sistemes agroforestals, el maneig sostenible de sòls i aigua i l’aprofitament i producció d’energies netes.
El Centre de Formació per a la promoció de l’agricultura  agroecològica i l’adaptació al canvi climàtic (CEFACC), consistirà i estarà dotat de les següents tecnologies:
i) Construït amb tova sisme resistent (Adobe millorat), produïts amb materials locals. En CEFACC constara d’un saló de capacitació, un menjador i tres dormitoris.
El Centre tindrà capacitat per a atendre i albergar a 20 persones de manera simultània (Annex IA – Fotos del CEFACC en construcció).
ii) El Saló estarà dotat amb els equips necessaris per a la realització de formacions presencials i en línia, per a això serà dotat d’internet i serveis de comunicació digital, així com d’equip de còmput i multimèdia (Computadora fixa, canonera i equip multimèdia).
iii) Cuina – Menjador, saló de capacitació i 5 dormitoris, seran dotats del mobiliari i equip necessaris per a poder atendre 20 persones de manera simultània (Annex III –Planta de sostres i façanes del CEFACC).
iv) Sistema de generació d’energia solar, tant per a proveir d’energia el saló de capacitació com els dormitoris i les àrees limítrofes.
v) Sistema de maneig sostenible d’aigües (pluges i residuals), les quals serviran per a ser reaprofitades en les activitats  productives i jardineria del CEFACC mateix, com de la Finca Agroecològica.
vi) Una oferta de formació en per a la producció agroecològica.

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar