Professorat participant en les Jornades

Els ajuntaments de Torrent i Bocairent financen les jornades d’intercanvi de projectes educatius a tres països de Centreamèrica

Projecte:

Jornades d’Intercanvi d’Experiències Educatives en Centreamèrica

Comunitat:

Jornades realitzades a Candelaria de la Frontera d’El Salvador i Esquipulas de Guatemala per a professorat de centres docents d’aquest països.

Data inici: 01/03/2023                     Data Finalització: 30/11/2023

Import: 15.242,83 €

Financiat per: 
Ajuntament Torrent: 7.500,00 €
Ajuntament de Bocairent: 2.500,00 €
Aportació Local i altres entitats públiques: 5.934,90 €

Població beneficiària:

Directa: 120 docents de les escoles i instituts de la regió
Indirecta: Amb ells s’espera recolzar indirectament en un principi un aproximat de 3600 xiquets i xiquetes de la regió, susceptibles d’ampliar-se en successives fases.

Descripció del projecte

Donada la situació detectada en els treballs de camp que ve implementat en la zona el soci local MTFRL des de fa més de 10 anys, “Jornades d’Intercanvi d’Experiències Educatives” es planteja amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i el desenvolupament humà d’un sector singular de població rural altament empobrit, a través d’un esforç sostingut per a elevar el seu nivell educatiu. Per a això pretén dotar a l’Escola de majors recursos materials, organitzatius i, fonamentalment, humans, facilitant al professorat ‐ tot ell laborant en escoles unitàries‐ l’accés a una formació contínua i reciclatge de les seues competències professionals.
El Projecte s’alinea en el marc dels ODS de l’Agenda 2030, fonamentalment en els nº 1: Fi de la Pobresa, 4: Educació de qualitat, 10: Reduir les desigualtats, i 17: Aliances estratègiques; amb un enfocament de DDHH i desenvolupament rural comunitari, en comunitats vulnerables d’El Salvador, Guatemala i Hondures, a la regió fronterera del Trifini Centreamericà; i Costa Rica, les condicions de vida del qual s’han vist deteriorades, encara més, pels efectes provocats per la crisi sanitària del COVID 19. Es planteja com un-Projecte d’Intercanvi d’experiències educatives entre el professorat de la regió del Trifini i professorat valencià que es desplaçarà el mes de juliol-agost, durant un mes, a la regió. En aquest projecte el professorat valencià estarà convivint en comunitats centreamericanes i intercanviant experiències educatives i docents.
En el marc d’aquestes actuacions es realitzaran quatre jornades, de dia i mig, una en cada país, on 40 docents de cada país es formaran i intercanviaran experiències sobre “inclusió educativa”.

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar