BOLSAN0001

Escoles Solidàries i els Ajuntaments de Gandia i Ontinyent es solidaritzen amb la situació del COVID 19 a Centreamèrica.

LA “MANCOMUNIDAD TRINACIONAL FRONTERIZA RIO LEMPA” REALITZA PRIMER LLIURAMENT DE BORSES ALIMENTÀRIES (BolSAN) A 2,275 FAMÍLIES VULNERABLES DE LA REGIÓ TRIFINI

Esquipulas, Chiquimula, Guatemala, 16 de setembre de 2020. La Mancomunitat Trinacional Fronterera Riu Lempa, en coordinació amb autoritats locals dels municipis que la integren, ha conclòs el primer lliurament d’assistència alimentària (BolSAN), a 2,275 famílies vulnerables de 38 comunitats rurals i periurbanes de 16 municipis de la regió Trifini.

L’ajuda humanitària entregada a aquestes poblacions afectades per la crisi de la COVID-19, va ser realitzada gràcies al suport financer que han brindat diferents institucions de cooperació, tant regional com internacional, entre les quals es troben: i) El Sistema de la Integració Centreamericana (SICA), per mitjà del Programa PROGRESSEN-SICA, amb el suport financer del Gran Ducat de Luxemburg; ii) La Unió Europea, per mitjà del Programa EUROCLIMA+ i l’Agència Alemanya de Cooperació Internacional (GIZ); iii) El FONS CATALÀ de Cooperació al Desenvolupament; iv) L’Organització No Governamental Valenciana “Escoles Solidàries”, amb el suport dels Ajuntaments de Gandia i Ontinyent; v) L’Agència Andalusa de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AACID); La Mancomunitat de la Ribera Alta de València; i, vii) L’Ajuntament d’Alzira, de València, Espanya.

El lliurament d’aliments, respon a la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19, combinades per les tempestes «Amanda» i «Cristóbal», fenòmens que han afectat fortament aquesta regió endèmica de fam. Aquesta crisi, s’ha aguditzat donades les limitacions de mobilitat, tancaments fronterers i tancament de les economies nacionals, establides pels Governs Centrals, realitzats durant el període de “fam estacional”, aguditzant la crisi alimentària de la regió, localitzada en el corredor sec Centreamericà.

La Borsa Alimentària (BolSAN), lliuradaa cada família contenia més de 27 kilos d’aliments, entre els quals es troben: 25 lliures de dacsa, 10 lliures de fesols, 10 lliures d’arròs, 4.5 lliures de sucre, una lliura de sal, dues botelles d’oli; 2 lliures de carn de soja i dues lliures de incaparina, la qual cosa permetrà garantir una dotació mínima de 25% de quilocalories per persona, per a 5 persones integrants d’una família, durant un mes. Aquesta és la primera de diversos lliuraments d’aliments , que permetran enfrontar de millor forma la crisi que afecta la regió.

Previ al lliurament de l’Ajuda Alimentària va ser realitzar el lliurament de més de 1.280 paquets de bioseguretat, a les persones participants en els diferents projectes que la Mancomunitat Trinacional executa a la regió. Cada paquet de bioseguretat consistia en tres màscares N95, un alcohol gel i un pot de sabó anti-bacterial per a cada participant.

Les accions de resposta humanitària per a enfrontar la crisi va ser elaborat a l’inici de la crisi sanitària que la COVID-19 ha generat, la qual cosa ha obligat a la Mancomunitat Trinacional i als seus socis cooperants, a dissenyar una estratègia que permeta enfrontar aquesta situació, amb la finalitat d’evitar pèrdues humanes, sobretot xiquets i xiquetes menors de 5 anys, producte de la desnutrició aguda que puga provocar aquest fenomen que com a humanitat estem patint.

Agraïm a la Cooperació Internacional per acompanyar a la regió en aquests moments tan difícils.

https://www.trinacionalriolempa.org/mtfrl/

https://www.trinacionalriolempa.org/mtfrl/

Comparte este post

También te puede interesar