Ontinyent8.jpg

La Diputació de Castelló financia el projecte de Salut Alimentària i alfabetització en tres municipis centroamericans.

Projecte:

«Escuelas solidarias para Alfabetizar con enfoque de Seguridad Alimentaria y Nutricional a poblaciones vulnerables de 3 municipios en el Trifinio
Centroamericano.»

Comunitat:

Municipi de Candelaria de la Frontera per la República d’El Salvador, Municipi de Santa Catarina Mita per la República de Guatemala i en el Municipi de Sinuapa i Ocotepeque per la República de Hondures, en el Trifini centreamericà.

Data inici: 01/02/2022                     Data Finalització: 31/12/2022

Import: 34.353,46 €

Finançat per:

Financiat per: Diputació Provincial de Castelló: 15.000,00 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 3.000,00 €
 Aportació Local i altres entitats públiques: 3.568,18 €
Escoles Solidàries: 3.939,39 €
Generalitat Valenciana: 8.848,48

Població beneficiària:

Directa: 150 persones d’igual nombre de famílies de tres municipis, un de Guatemala, un d’Hondures i un d’El Salvador, de les quals 90 seran dones.
Indirecta: 825 persones, directament relacionades amb els participants del Projecte.

 2

Objectius Desenvolupament Sostenible

Descripció del projecte:

El projecte consistirà en la implementació del programa d’Alfabetització per a la Seguretat Alimentària i Nutricional, AlfaSAN, en 3 municipis Centreamericans: un del Salvador, un de Guatemala i un d’Hondures. Aquest programa consisteix en un model innovador d’alfabetització amb enfocament de SAN, Canvi Climàtic, Democràcia de Gènere i Producció Resilient d’Aliments, executat per la Mancomunitat Trinacional Fronterera del riu Lempa, des de l’any 2012, com a acció estratègica de la Política Pública Local Transfronterera Fam Zero. El programa AlfaSAN, incorpora coneixements i bones pràctiques sobre equitat de gènere, promoció de la producció agroecològica, resiliència i seguretat alimentària i adaptació al canvi climàtic; amb una metodologia d’aprendre fent, utilitzant com a eina pedagògica l’Escola de Camp per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (EcaSAN).
Per mitjà del Programa AlfaSAN, els participants aprendran a llegir, escriure i realitzar operacions matemàtiques bàsiques, així com també, milloraran coneixements en:
1) Establiment i producció d’horts familiars amb plantes natives d’alt valor nutricional;
2) Preparació d’aliments, utilitzant receptes nutritives;
3) Democràcia de gènere; i
4) Seguretat Alimentària. El procés d’alfabetització tindrà una duració de 8 mesos, per a afermar el procés d’aprenentatge.

 

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar