Pis cefacc1

L’Ajuntament d’Ontinyent ajuda a finalitzar l’obra de la Finca Escuela Trinacional de Producción y Formación Agroecológica

Projecte: Instal·lació de Pisos per a Operar el Centre Trinacional de Formació per a l'Agricultura Agroecològica i l'Adaptació al Canvi Climàtic, a El Salvador, Centreamèrica

Data inici: 01/04/2020                     Data Finalització: 31/03/2021

Import: 9.300,00 €

Financiat per: 
Ajuntament Ontinyent: 3.500,00 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 3.050,00 €
Aportació Local i altres entitats públiques: 2.750,00 €

Població beneficiària:

Directes: 400 agricultors/as anuals de Guatemala, El Salvador i Hondures.
Indirectes: Dos mil persones pertanyents a 400 famílies rurals de la regió Trifini.
Municipis: 28 municipis, de Guatemala, Hondures i El Salvador, que conformen la Mancomunitat Trinacional Fronterera Riu Lempa.

 

Descripció del projecte

A la regió s’identifiquen les bretxes històriques existents entre les oportunitats per al desenvolupament equitatiu i igualitari en la població, sobretot entre les condicions de les zones de frontera en comparació amb els capitals o centres de poder dels diferents països. En aquest context, es promou la lluita contra les causes estructurals i la reducció de les bretxes de desenvolupament, que presenten aquestes situacions, sent una d’elles l’accés al coneixement, perquè poblacions marginades puguen millorar les seves condicions de vida.
Per a superar aquestes bretxes de coneixement, la Mancomunitat Trinacional ha establert des de l’any 2017, la Finca Escola Trinacional de Formació i Producció Agroecològica, per mitjà de la qual ha pogut facilitar coneixements a agricultors/es i a grups de joves, els qui han après noves tècniques de producció agrícola.
No obstant l’anterior, durant els últims dos anys, s’ha incrementat la necessitat per al desenvolupament dels serveis de formació o capacitació “informal” en les zones rurals en el Trifini Centreamericà. Atès que l’actual construcció del Centre de Trinacional de Formació per a la promoció de l’Agricultura Agroecològica i l’Adaptació al Canvi Climàtic , manca de pisos per a la seva posada en operació, es fa necessària la presentació de la present proposta.
En aquest context, per mitjà del present projecte, es contribuirà amb la millora i increment del coneixement de la població rural, sobretot de famílies que es dediquen a la producció agrícola, respecte a la producció sota principis agroecològics, amigables amb l’ambient, per mitjà de l’execució de les següents accions:
i) Instal·lació de Pisos del Centre Trinacional de Formació per a la Promoció de l’Agricultura Agroecològica i l’Adaptació al Canvi Climàtic, per a la posada en operació; i,
ii) Oferta de serveis de formació per a promoure l’agricultura agroecològica i l’adaptació al canvi climàtic, disponible a la regió Trinacional.

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar