PEI

L’Ajuntament d’Ontinyent, dóna suport al projecte “Fomentant l’Educació Inclusiva a Ixcan”

L’Ajuntament d’Ontinyent en 2017, dóna suport al projecte “Fomentant l’Educació Inclusiva a Ixcan”, desenvolupat  per Escoles Solidàries i AEN , al municipi d’Ixcan (Guatemala)

Dins dels projectes de cooperació internacional per al 2017,  l’Ajuntament d’Ontinyent ha donat suport al projecte presentat per Escoles Solidàries “Fomentant l’Educació Inclusiva a Ixcan” , que ve desenvolupant des de fa quatre anys al municipi d’Ixcan ( Guatemala). El projecte, en 2017, ha suposat un cost de 17.110,31 €, dels quals 7.126,64 han estat assumits per l’Ajuntament d’Ontinyent; la resta ha estat cofinançat per l’Ajuntament de Bocairent amb 1.500 € i per recursos propis d’Escoles Solidàries. L’objectiu general ha estat: “Promoure a Ixcan  des del sistema educatiu i amb la participació d’autoritats, docents, famílies i la comunitat en general, l’atenció a  l’alumnat amb capacitats diferents, perquè aconseguiren el seu millor desenvolupament i la seva integració plena en la societat, valorant així els seus drets com a éssers humans”

Per a la consecució d’aquest objectiu es van plantejar els següents objectius estratègics:

  1. a) S’ha treballat en la formació de les famílies afectades, reforçant la seva autoestima, capacitant-les en els processos d’atenció a les seves filles i fills i enfortint la seva xarxa d’auto-organització en defensa dels seus drets i donant-los el suport emocional necessari
  2. b) S’ha continuat amb el diagnòstic més precís als/les xiquets/tes ja identificades amb necessitats educatives especials per donar-los suport econòmic, en tant que siga, possible, en els tractaments que precisen les seves filles i fills i dotar-los de recursos per iniciar microprojectes  productius que ajuden a generar ingressos a la família.
  3. c) S’ha impulsat, entre les famílies, docents, autoritats educatives, sanitàries i municipals, i a nivell social en general, el reconeixement efectiu del dret i els beneficis que reporta l’atenció en els àmbits regulars a tots els xiquets i xiquets  joves, amb la consideració de les seves diferències físiques, psíquiques, socials, intel·lectuals i ètniques.
  4. d) S’ha continuat prestant assistència a la formació en educació inclusiva al professorat en servei actiu, complementada amb el respectiu assessorament per millorar l’ensenyament-aprenentatge dels xiquets i xiquetes amb NEE
  5. e) S’ha treballat en ampliar la coordinació i millorar la capacitat de gestió de la Asociación de Educadores Noroccidentales-AEN,a nivell local i nacional, amb entitats afins, de cara a treballar l’educació inclusiva a Ixcan.

 

Comparte este post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

También te puede interesar

Escoles rurals en línia

«ESCOLES RURALS EN LÍNIA», PER A REDUIR LA BRETXA EDUCATIVA DE XIQUETS I XIQUETES D’ÀREES RURALS, A LA REGIÓ DEL TRIFINIO, A CENTREAMÈRICA. Escoles Solidàries

Llegir més »