Cuina Trinitaria 1

Una cuina escolar amb finançament de l’Ajuntament d’Ontinyent

L’AJUNTAMENT D’ONTINYENT APORTA 6.499,00 € A LA CONSTRUCCIÓ D’UNA CUINA ESCOLAR EN LA COMUNITAT DE TRINITARIAS, MUNICIPI D’IXCAN (GUATEMALA)

Cuina Trinitaria 1Des del passat 15 de desembre, la comunitat educativa de Trinitarias compta amb les instal·lacions d’una nova cuina escolar. Això ha estat possible gràcies al projecte presentat per Escoles Solidàries a l’Ajuntament d’Ontinyent, dins de les ajudes als projectes de cooperació finançats per aquest ajuntament en l’exercici de 2016. Entre uns altres, el Ple de l’Ajuntament va destinar 6.499,00 € a aquest projecte ; sent el cost total d’11.204,64 €. La diferència ha estat assumida per la municipalitat de Trinitarias (Guatelama), l’Associació Nord-occidental d’Educadors (Ixcan- Guatemala) i Escoles Solidàries.

Segons informació del comitè del PES un total de 105 famílies es beneficiaran del projecte. La població en edat escolar a nivell primària és de 41 alumnes. Quant als docents són 2 en total. Altres beneficiaris indirectes són les persones que visiten, col·laboren i actuen en benefici de l’enfortiment del centre educatiu.

L’àrea construïda té una superfície de 60 m² amb una altura de 3 metres fins a finalitzar la paret, més 1.5 m fins al sostre acabat. Disposa d’1 cambra de 3×5 m per a celler per al resguard dels utensilis de cuina i estris per al menja .escolar, més 1 cambra de 3×5 m per a l’àrea de safates, renta mans i de neteja. Més 1 cambra de 5×6 m per a la preparació dels aliments. Compta amb 1 sala (corredor) per a l’espera i servei dels aliments, a més de ser un espai de visitants.

L’edifici disposa de 2 portes (la principal i la que condueix cap a l’altra cambra de celler).Té 2 finestres de persiana de gran grandària, on se serveixen els aliments. Compta amb pis llis per dins i una part amb pis ceràmic Disposa d’una estufa de llenya. Té tot la instal·lació elèctrica (apagadores, focus, presa corrent).

La comunitat, a través d’una altra quota econòmica, ha construït per fora llocs on asseure, amb graderies de ciment i coques de ciment per protegir la base o fonamentació de l’edifici.

 

Comparte este post

También te puede interesar