ARCADI OLIVERES: ve a Alzira

 

El dissabte 12 de març de 2016 a la Casa de la Cultura, Arcadi Oliveres, economista, professor de la UAB, reconegut activista de l’organització Justícia i Pau , la qual presideix des de 2001.

Arcadi Oliveres ha dedicat la seua vida a la defensa dels drets humans, la pau i la justícia social. El seu activisme s’ha incrementat darrerament amb conferències, intervencions als mitjans de comunicació, entrevistes i tertúlies pel país i en altres indrets com París, Brussel·les, Londres, Assisi, Lausanne, Hamburg, Bonn, Bremen, Lisboa, així com a Colòmbia, Argentina o Palestina. Ha participat en diverses edicions del Fòrum Social Mundial.

És tota una oportunitat que pugem enriquir-nos de la seua saviesa.

Establir patrons de consum i de producció sostenibles que facen el món més equitatiu; reduint les desigualtats dins dels països i entre els països. La base per eliminar la pobresa, eradicar la fam, preservar i restaurar els ecosistemes terrestres i marins així com promoure l’adveniment de societats pacífiques, és necessari. Tothom, des de les pròpies capacitats, som responsables de revitalitzar la col·laboració mundial de cara al desenvolupament sostenible.

La ponència s’emmarca dins La interdependència nord-sud i els fonaments econòmics de la solidaritat, començarà a les 11h i finalitzarà a les 14h.

Escoles Solidaries, ONGD organitzadora, vol contribuir mitjançant l’Educació a la construcció d’un món més humà. Vivim en un món que no ens agrada i és necessari ajudar a pensar per adquirir responsabilitats.

Aquesta ponència està emmarcada dins la formació del programa d’Intercanvi d’Experiències Educatives amb Amèrica Llatina que ofereix Escoles Solidàries , amb l’objectiu d’apropar el coneixement d’altres pobles i cultures, impulsar consciencia ciutadana, responsabilitat ètica i potenciar actituds de solidaritat humana, social i econòmica.

L’Ajuntament d’Alzira ha fet possible l’acte, que està obert a tots els públics.

L’associació Amnistia La Ribera donarà suport a la ponència, estant present i passant l’informe de les activitats fetes en el 2015 a les 10:15 h.