La Universitat de València i Escoles Solidàries

La Universitat de València dóna suport a un projecte d'Escoles Solidàries i l'AEN.

La Universitat de València ha donat suport al projecte «Educant per a la vida. Guatemala», coordinat pel professor de Sociologia i Antropologia Social José Beltrán Llavador.

El projecte es desenvolupa com a última fase del projecte Watan, iniciat el 2008. Després d´aquesta experiència prèvia i uns resultats molt positius la iniciativa, desenvolupada en col·laboració amb l´ONG valenciana Escoles Solidàries i la contrapart local Associació d´Educadors Nord-occidentals (AEN), decideix ampliar el seu focus d´acció i diversificar les seves àrees d’actuació, incorporant l’educació en necessitats especials al currículum de magisteri.

«Educant per a la vida. Guatemala» atén les necessitats de la població guatemalenca més vulnerable. Gràcies a ell s´ha aconseguit amb èxit l´atenció a 67 xiquets, xiquetes i adolescents amb necessitats especials i diversitat funcional de nou comunitats. També s´ha implicat de manera activa a les seves famílies, a través d’activitats paral·leles a la formació curricular i s´ha contribuït de manera sòlida a la construcció d´una educació per a la vida de joves professionals i docents, a través de programes de formació, sensibilització i iniciatives productives.