1716385976108

Escoles Solidàries presenta el projecte XarCES a la Setmana Mundial per l’Educació

Escoles Solidàries va participar l’acte central de la Setmana Mundial per l’Educació 2024 de la Setmana Mundial per l’Educació (SAME) el passat 30 d’abril. La jornada, amb el lema “Transforma(’t) per a (con)viure”, va reunir experts i professionals del sector educatiu per debatre sobre la importància de promoure una convivència pacífica i combatre els discursos d’odi.

Mario Viché, membre de la Junta d’Escoles Solidàries, va presentar el programa de XarCES, un projecte d’Educació per al Desenvolupament que busca fomentar valors de solidaritat i convivència a través de l’educació. Després de la presentació, Viché va participar a la taula redona sobre “Educació per a la convivència enfront del repte dels discursos d’odi” amb representants de l’entitat Entreculturas i del canal de YouTube Conceptos Basicos

Aquesta taula redona va ser possible gràcies a la col·laboració de la Universitat de València, que va proporcionar l’espai i va dinamitzar la jornada. L’esdeveniment va servir com una plataforma de sensibilització sobre la importància de l’educació com a eina per promoure una societat més justa i inclusiva.

Des d’Escoles Solidàries agraïm sincerament a la Universitat de València i a tots els participants per fer possible aquesta jornada de reflexió i aprenentatge. La lluita contra els discursos d’odi a través de l’educació és fonamental per construir un futur millor per a tothom.

El projecte XarCES és un programa d’Educació per al Desenvolupament elaborat per Escoles Solidàries que busca sensibilitzar a l’alumnat d’últim cicle de primària (5é i 6é) i de primer cicle de secundària (1er i 2n d’ESO) sobre la importància i vigència dels drets humans i la rellevància actual dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU i la Agenda 2030. 

El projecte inclou la publicació d’un llibre de relats il·lustrats sobre els 10 punts del decàleg d’una comunitat educativa solidària, elaborat per Escoles Solidàries. El llibre està composat per 10 autors i autores i il·lustrat per 10 artistes, totes elles valencianes i s’utilitzarà als centres per a conduir tertúlies dialògiques. A més, l’equip de XarCES farà possible la participació puntual d’autors, autores, il·lustradors i i·lustradores en les tertúlies de l’alumnat. 

XarCES 2024-25 permetrà també efectuar tallers de sensibilització per a l’alumnat en els centres participants, com un taller d’aprenentatge servei o un de creació audiovisual. El projecte contempla a més tallers realitzats en col·laboració amb l’Associació Valenciana de Solidaritat amb Àfrica (AVSA). A més a més, el projecte oferirà diverses opcions de formació per a docents dels centres participants i altres centres de la xarxa d’escoles solidàries. El projecte XarCES està finançat per la Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge. 

Comparte este post

También te puede interesar