Xarxa ES

La Mancomunitat Trinacional impulsa la creació de la «Xarxa Trinacional d’Escoles Solidàries en la Regió del Trifinio».

La Palma, *Chalatenango, El Salvador, dissabte 10 de desembre 2022. La creació d’una Xarxa Trinacional d’Escoles Solidàries, va ser l’acord al qual van arribar els docents de centres educatius de Guatemala, Hondures i El Salvador, que van participar en el taller “El rol de les Polítiques Públiques per a promoure la Cultura de Pau i la convivència ciutadana», impartit aquest divendres 09, per la Mancomunitat Trinacional, les universitats Sant Carles de Guatemala, Pedagògica d’Hondures i Escoles Solidàries de València, Espanya.

“Aquest projecte ens va entusiasmar des que la Mancomunitat Trinacional ens va convidar a participar, i som ací l’equip de la Universitat per a aportar  una educació integral i solidària, així construir la Cultura de Pau en aquests territoris” va expressar, Eliú Mejía, delegat de la Universitat Pedagògica Nacional Francisco Morazán, UPNFM.

La coordinadora del programa Animar-te, Scarleth Mejía, tècnic de la MTFRL, va realitzar la presentació als docents dels centres educatius de la regió Trifini (Guatemala, Hondures i El Salvador) als qui va presentar la PPLT, “per a una Educació Integral i Solidària”; els programes Animar-te, ComViVA; el rol dels i les docents per a promoure una educació integral i solidària; els centres educatius com a espai per a l’educació integral i solidària i el seu vincle amb la comunitat, i el seu paper en el desenvolupament de la PPLT.

La Mancomunitat, a través de la PPLT, “per a una Educació Integral i Solidària”, cerca contribuir a la construcció d’un model d’intervenció soci educatiu incloent, igualitari, solidari i vinculat a la transformació de la realitat social comunitària en favor del bé comú, fomentar la millora contínua de la qualitat educativa en el territori *Trinacional, i gestionar l’accés a l’educació mitjana i superior, principalment de poblacions vulnerables, entre altres.

Aquesta política és finançada per l’Ajuntament Torrent, Generalitat Valenciana i Escoles Solidàries, de València, Espanya.

Comparte este post

También te puede interesar