Entrega de materiales Plan del Mango, Jocotán

L’ajuntament d’Alzira fa possible l’alfabetització en llengua Chortí per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (AlfaSAN – Ch’ortí), a la Regió Maia Chortí de Guatemala, Centreamèrica.

Projecte:

Alfabetització en llengua Chortí per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (AlfaSAN – Ch’ortí), a la Regió Maia Chortí de Guatemala, Centreamèrica.

Comunitat:

Municipi de Jocotán, comunitats de «Plan del Mango» i  «Guapinol Suchiquer».

Data inici: 01/01/2023                     Data Finalització: 15/12/2023

Import: 16.580,00 €

Financiat per: 
Ajuntament Alzira: 3.560,50 €
Financiación de Caixa Popular “Un dia de Salari”: 2.000,00 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 2.020,00 €
Aportació d’altres entitats nacionals i internacionals: 9.000,00 €
Població beneficiària:
Directa: 50 persones d’igual nombre de famílies d’almenys un municipi de Guatemala, de les quals 35 a 40 seran dones.
Indirecta: Dues-centes vint-i-cinc persones, directament relacionades amb els participants del Projecte.
 

Descripció del projecte

Es reconeix a la regió les bretxes històriques existents entre les oportunitats per al desenvolupament equitatiu i igualitari en la població, sent majorment afectades les poblacions indígenes, i en eixa població particular, les dones, els qui representen al voltant del 52% de la població.
El projecte permetrà la implementació del Programa d’Alfabetització per a la Seguretat alimentària i Nutricional, AlfaSAN, en llengua Maya Cho´rtí (Maya Chorti), en almenys un municipi de la regió Chorti de Guatemala, el qual consisteix en un model innovador d’alfabetització en la llengua Maya Ch´orti. El Programa AlfaSAN Ch´ortí incorpora coneixements i bones pràctiques (aprendre fent), sobre equitat de gènere, promoció de la producció agroecològica, resiliència i seguretat alimentària i adaptació al canvi climàtic, utilitzant com a eines pedagògiques les Escoles de Camp per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (EcaSAN).
Per mitjà del Programa AlfaSAN Ch´ortí, els participants aprendran a llegir, escriure i realitzar operacions matemàtiques bàsiques, en la seua llengua materna (Maya Ch´ortí), així com també, milloraran coneixements en: i) Establiment i producció d’horts familiars amb plantes natives d’alt valor nutricional; ii) Preparació d’aliments, utilitzant receptes nutritives; iii) Maneig d’aus criolles locals; iv) Democràcia de gènere; v) Producció agroecològica; i, vaig veure) Seguretat Alimentària i Nutricional. El procés d’alfabetització tindrà una duració de 9 mesos.

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar