CEFAC1

L’ajuntament de Sagunt finança la dotació de insums i el manteniment de la Finca Escola de Formació en Agricultura Agroecològica i Adaptació al Canvi Climàtic

Projecte: Dotació de "insumos" per a sistemes agroecològics de la finca escola trinacional de capacitació i producció agroecològica a El Salvador.

Comunitat: Candelaria de la Frontera, El Salvador

Data inici: 01/01/20203                    Data Finalització: 30/06/2024

Import: 45.933,67 €

Financiat per: 
Ajuntament Sagunt: 28.311,50 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 13.143,92 €
Altres entitats cooperants: 1.332,50 €
Aportació d’Escoles Solidàries: 1.473,33€
 

Població beneficiària:

Directa: 150 agricultors, dones i jovents del Trifinio.
Indirecta: 500 persones que formen 150 famílies rurals.

Descripció del projecte:

Una de les Accions Estratègiques de la Política Pública Local “Hambre Cero” que el nostre soci local la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa, realitza a la regió del Trifinio Centreamericà, és la “Promoció d’un Sistema de Producció Agroalimentari”, que té com a objectiu, la creació i implementació de models productius sostenibles que milloren i incrementen el capital natural i que influencie directament en una millora de preus als productors i consumidors per escurçament de la cadena de subministrament, així com l’increment de la diversificació dels aliments disponibles.

Per impulsar aquests models de producció agroecològica, s’ha establert al municipi de Candelaria de la Frontera, a El Salvador, la Finca Escola Trinacional de Formació i Producció Agroecològica; que fins ara s’ha aconseguit formar més de 1.500 productors i productores en pràctiques amigables amb el medi ambient.

Amb el suport de l’ajuntament de Sagunt, dins de la convocatòria de subvencions a Cooperació Internacional al Desenvolupament per al 2023, s’han pogut impulsar la millora e increment del coneixement de la població rural, sobretot de famílies que es dediquen a la producció agrícola, per mitjà de l’execució de les accions següents:

  1. i) Dotació de insums per a la plantació i producció de sistemes agroecològics i el manteniment de la Finca Escola Trinacional de Capacitació.
  2. ii) Continuïtat dels serveis de formació a la Finca Escola, per promoure l’agricultura agroecològica i l’adaptació al canvi climàtic, disponible a la regió del Trifinio Centreamericà.

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar