6

“Política Pública Local para el desarrollo de comunidades educativas y solidarias, fase II»

Projecte:

La Generalitat Valenciana, DG Cooperació, ha finançat durant 2023 el projecte que té com a objectiu: Fomentar la cohesió social per abordar la transformació de la realitat educativa comunitària, orientada a la integritat i la solidaritat a la Regió del Trifinio Centreamericà.

Data inici: 01/01/2023                    Data Finalització: 31/12/2023

Import: 101.248,00 €

Financiat per: 
Generalitat Valenciana: 70.000,00 €
Altres aportacions públiques: 23.958 €
Aportació del soci local: 7.290 €
Procés de consulta pública als agents involucrats, de la implementació de la Política per al desenvolupament de Comunitats Educatives i Solidàries al municipi Esquipulas, Guatemala
Activitats lúdiques contingudes a la implementació del projecte
Activitats lúdiques contingudes a la implementació del projecte
Socialització i entrega del document de la política a San Francisco Morazán, a El Salvador
Esdeveniment públic de presentació de l'Escola Trinacional de Formació a CES
Activitats per a la creació de la Xarxa Trinacional d'Escoles Solidàries per al desenvolupament de CES.
Portada del document de la Política Pública CES al municipi de La Labor, Hondures
Activitats per a la creació de la Xarxa Trinacional d'Escoles Solidàries per al desenvolupament de CES.

Descripció del projecte

Donada la situació detectada en els treballs de camp que ve implementat en la zona el soci local MTFRL des de fa més de 10 anys, i avaluats els resultats obtinguts a la fase I, executada al 2022, el projecte “Política Pública Local per al desenvolupament  de Comunitats Educatives i solidàries, fase II en el Trifini Centreamericà” es planteja amb la finalitat de continuar donant suport a la millora la qualitat de vida i el desenvolupament humà d’un sector singular de població rural altament empobrit, a través d’un esforç sostingut per a elevar el seu nivell educatiu integral.

L’impuls d’un model educatiu integral i solidari on la cohesió social és concebuda com la capacitat de la societat d’assegurar l’educació i benestar de tots els seus membres,
promovent majors possibilitats d’autodeterminació i la participació ciutadana activa, disminuint la disparitat existent, permetent un accés equitatiu als recursos que
disposen en la localitat, la promoció del civisme democràtic, sostenibilitat, qualitat de vida i promoció dels seus habitants, protagonitzades per les autoritats locals i basades en el bon
govern, la cohesió social.

Per a això, durant 2023 hem establer, en cadascun dels 3 municipis participants en el projecte, amb l’aliança dels altres tres municipis participants l’any anterior, mecanismes de diàleg, inclusió i participació ciutadana activa per a millorar la convivència social de poblacions frontereres en el Trifini Centreamericà. I contribuït a millorar la qualitat de participació dels Governs Locals, en els processos educatius de la regió Trinacional.

A través de:

  1. a) Engegar la Política Pública Local Transfronteriza que permet el desenvolupament de “Comunitats Educatives i Solidàries”.
  2. b) Crear i posar en marxa l’Escola Trinacional de Formació per al desenvolupament de “Comunitats Educatives i Solidàries”.
  3. c) Enfortir la Xarxa Trinacional d’Escoles Solidàries, per al desenvolupament de “Comunitats Educatives i Solidàries”.

Entitats finançadores

Comparte este post

También te puede interesar