Projecte de beques per a secundària

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Projectes

Període del present informe: gener-desembre de 2017

Període del present informe: gener-desembre de 2017

Cobertura del projecte

Departaments

Municipis

Comunitats: 10 comunitats

El Quiché

Ixcán

Micro regió I: Santo Tomas, Trinitaria, Victoria 20 de Enero, Nueva Jerusalén, San José la 20,

Micro regió III: Santa María Dolores, Santiago Ixcán

Micro regió VII: Cuarto Pueblo, Mayaland i Xalbal.

Objectiu General
Contribuir en l’educació d’adolescents i joves en el nivell bàsic i diversificat, mitjançant el programa de Beques Solidàries, com una opció de continuar els seus estudis i aconseguir la seua professionalització, i així construir junts una educació justa i solidària en benefici de les comunitats del PES i del municipi d’Ixcán.

Objectius específics
– OE1. Identificar i prioritzar les i els beneficiaris a la beca.
– OE2. Que els becaris electes tinguen fàcil accés als elements informatius, tràmits administratius i normativitat que regula els processos i directrius del programa de Beques Solidàries.
– OE3. Que l’AEN aplicació amb responsabilitat, eficiència, transparència i equitat els recursos materials i financers de la beca per cada beneficiari-a.
– OE4. Impulsar i enfortir la formació i desenvolupament integral de les i els becaris en els diferents nivells educatius amb una educació de qualitat.
– OE5. Que l’AEN i el comitè del PES realitza monitoratge amb freqüència en els centres educatius i comunitats de les i els becaris, permetent fer propostes estratègiques en funció del programa i el seu seguiment.

Identificació i priorització de les i els beneficiaris a la beca.
En el mes de Novembre de l’any 2016, els comitès locals del PES, van presentar expedients per a possibles beques per al cicle 2017.
Llistat de becats per sexe i per llogaret presentats.