La primera fase del Programa d’Intercanvi d’Experiències Educatives (PIEE) ha conclòs aquest passat dissabte dia 6 de juliol amb la finalització de les 100 hores formatives del programa, que busca formar docents i altres persones vinculades a l’educació sobre temes relacionats amb la cooperació internacional. Ara el PIEE XIX continuarà amb la segona fase, a la qual algunes de les persones formades viatjaran a Centreamèrica per a fer voluntariat en escoles rurals de la zona.
La jornada de cloenda va tindre lloc al Centre d’Acollida Granja Ombria de Vallada. Els amfitrions van ser els integrants del programa d’acollida, persones migrades que oferiren el taller de ‘històries de vida’ i mostraren la granja als participants. El taller, a banda de consistir en les seues històries personals, també inclou les reflexions sobre els motius darrere de les migracions i les problemàtiques administratives que afronten les persones migrades a l’Estat Espanyol. La granja, per la seua banda, és un espai de permacultura on es busca un estil de vida sostenible, amb el reciclatge i la reutilització com a elements centrals de la vida allí. A banda, la granja compta amb el seu l’hort ecològic i edificis de bioconstrucció per als quals s’han prioritzat recursos que dona l’entorn.
La jornada a la granja va comptar amb l’oferta musical i gastronòmica dels amfitrions, les quals van ser gaudides i apreciades per totes les parts participants. A més de sentir-se “molt a gust”, els participants del PIEE han destacat el valor de les reflexions a les que han arribat gràcies a l’encontre amb les persones migrades de la granja.