Captura de pantalla 2024-10-24 200013

Acaba amb èxit el Webinar de XarCES sobre ODS amb la conferència de Miguel López Melero

La tercera i última conferència del webinari “Els ODS a l’Aula” va tancar amb èxit de convocatòria el passat 24 d’octubre amb la conferència de l’expert en educació inclusiva Miguel López Melero, de la Universitat de Màlaga. Melero va criticar el concepte d’educació «especial» i les nocions actuals «d’intel·ligència» en l’educació, i va proposar integrar a tot l’alumnat en un mateix grup independentment de les seues diferències.

La xarrada va ser un èxit de participació i de valoració per part dels assistents, que van agrair a Melero per «obrir-los els ulls». Melero també va parlar de la importància d’estimar a l’alumnat, perquè sense l’estima els i les alumnes «no aprendran». També va valorar positivament l’educació en valors, i va presentar el projecte Roma, del qual és fundador. A més a més, Melero va posar a disposició dels participants un seguit de recursos mitjançant l’equip d’Escoles Solidàries.

Aquesta conferència va ser la tercera de «Els ODS a l’Aula», un curs formatiu en format online, o webinari, que va arrancar dos setmanes abans amb la conferència del doctor en educació Marco Gayá, i va seguir una setmana després amb la conferència per part de la experta en canvi climàtic Raquel de Rivas.

«Els ODS a l’Aula» forma part del projecte XarCES 2024-25 i té com a misió apropar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a les aules. La iniciativa pretén recolçar a docents de primària, secundària i cicles formatius en la seua formació sobre la realitat actual de l’Agenda 2030 i en tècniques concretes d’implementació de la mateixa. 

A banda de les tres conferències, els participants en el curs formatiu hauran d’elaborar una memòria i una proposta d’implementació dels ODS a les aules per tal d’obtenir la certificació corresponent a l’activitat formativa. 

Aquesta activitat, en tant que pertanyent al projecte XarCES, ha estat subvencionada per la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Vivenda. 

Comparte este post

También te puede interesar