En este momento estás viendo Alfabetització d’adults amb Seguretat Alimentària i Nutricional a 3 comunitats del Trifinio Centreamericà.

Alfabetització d’adults amb Seguretat Alimentària i Nutricional a 3 comunitats del Trifinio Centreamericà.

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Projectes

Projecte:

“Escoles solidàries per a Alfabetitzar poblacions vulnerables de 3 comunitats rurals en el Trifini Centreamericà, en temps d’Emergències per COVID-19”

Comunitat:

Asunción  Mita  de Guatemala;  La  Labor  de  Honduras  y  Candelaria  de  la  Frontera  de  El  Salvador.

Data inici: 01/01/2021                     Data Finalització: 31/11/2021

Import: 37.925,54 €

Financiat per: 
Ajuntament d’Elx: 12.500,00 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 3.806,15 €
Aportació Local i altres entitats públiques: 21.619,39 €
 

Població beneficiària:

Directa: 250 xiquets i xiquetes d’escoles rurals de municipis fronterers de Guatemala, El Salvador i Hondures, pertanyents a la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa.
Indirecta: 750 persones.

 

Objectius de Desenvolupament Sostenible

Descripció del projecte

Descripció del projecte:

Es reconeix a la regió les bretxes històriques existents entre les oportunitats per al desenvolupament equitatiu i igualitari a la població, sent majorment afectades les dones, que representen al voltant del 52% de la població. Es promou la lluita contra les causes estructurals que provoquen aquestes situacions, sent una d’elles i no menys important l’accés a l’educació i el coneixement.

El projecte permetrà:

– Alfabetitzar població vulnerable de 3 comunitats rurals vulnerables de la regió Trifinio.

– Incrementar coneixements sobre Seguretat Alimentària i Nutricional (SAN) amb enfocament de Canvi Climàtic, Democràcia de Gènere i Producció resilient d’Aliments.

– Contribuir a reduir els índexs de desnutrició aguda, de xiquets i xiquetes, menors de 5 anys, producte del coneixement adquirit pels participants del Programa AlfaSAN.

– Dotar d’una granja de gallines criolles locals, per a la producció i lliurament de lots aviaris a famílies vulnerables.

La Mancomunitat Trinacional adequarà metodològicament l’execució del Programa davant la crisi sanitària de l’COVID 19, per tal de no afectar els indicadors i metes establertes en el mateix. Dotant a tots els participants d’entrades pedagògiques consistents en un kit de bioseguretat familiar. L’ús ho aprendran a través d’una lliçó introductòria sobre maneig i de prevenció de Covid-19;

Atès que un dels problemes que enfronten les poblacions més vulnerables de la regió, és l’analfabetisme, la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Rio Lempa està implementant des de fa més de 8 anys, el Programa d’Alfabetització per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (AlfaSAN), el qual contempla dins de la seua metodologia l’establiment a nivell comunitari d’Escoles de Camp. Un espai col·lectiu d’ensenyament-aprenentatge, on s’enforteixen les capacitats de les famílies participants, per millorar els coneixements en Seguretat Alimentària i Nutricional (SAN), permetent a més, per mitjà del programa, aprendre a llegir i escriure. S’enforteixen a més, els coneixements en:

1. Establiment d’horts familiars, per millorar la producció d’aliments locals;

2. Preparació d’aliments i receptes més nutritives; i,

3. La capacitat de producció familiar de proteïna animal (carn i ou), per mitjà de la dotació d’un lot aviària (Gallines criolles locals).

Entitats finançadores