En este momento estás viendo Comença la primera sessió del PIEE XII de 2017

Comença la primera sessió del PIEE XII de 2017

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Formació

 

Primera sessió del PIEE XI

 

El dissabte 21 de gener, s’inicià la XII Edició del Programa Intercanvi d’Experiències Educatives PIEE. La primera fase de formació que al llarg de sis mesos possibilitarà fer una estada pràctica a Ixcan (Guatemala) acompanyant a docents guatemalencs.
Vint-i-dues persones educadores es van apropar a conéixer què és Escoles Solidàries, com s’estructura el programa que els permetrà formar-se i sensibilitzar-se en cooperació internacional.
L’educació en valors a través de la solidaritat, la interdependència global. Fonaments econòmics. L’evolució històrica i perspectives de futur de la cooperació . El Gènere i el desenvolupament. Els ODS, els DDHH i els drets de la infància. L’ecologia i el respecte al medi i la cooperació: La carta de la Terra. Les orientacions per a la convivència en la natura.
La relació entre salut i desenvolupament. Conéixer les normes bàsiques sanitàries en cooperació.
L’aproximació al coneixement de la realitat històrica i actual de Guatemala. Conéixer els programes de cooperació d’Escoles Solidàries a l’Ixcan.
L’educació en les emocions, l’aprenentatge cooperatiu com a models transformadors en valors. Una educació inclusiva com a dret universal. La immigració com a eix educatiu en la solidaritat.
Aprendre a elaborar projectes de sensibilització. Els estereotips als mitjans de comunicació. El codi ètic de les imatges. L’Ètica de la cooperació i del cooperant.
Aquests seran part dels continguts que els docents, majoritàriament dones, hauran de superar en el PIEE, per finalitzar amb una tercera fase que els supose una transformació real a les pròpies escoles i centres educatius.