En este momento estás viendo COMUNICAT

COMUNICAT

COMUNICAT DAVANT ELS RECENTS ASSASSINATS A GUATEMALA

L’ONGD “Escoles Solidàries” hem estat treballant durant més de deu anys als departaments del Quiché (Ixcán) i el Petén a Guatemala, en el suport i la millora de l’educació bàsica i l’accés a unes millors condicions de vida de poblacions desfavorides.

Interessa fer constar la nostra enèrgica condemna pels recents homicidis de persones defensores dels drets, tradicions i maneres de vida indígenes, entre altres: Alberto Cucul Choc en Laguna Lachuá; Domingo Choc Che en Petén.

Instem a les autoritats del Govern Central, departamentals i municipals de Guatemala, a l’esclariment d’aquestes morts violentes i portar als seus autors davant la justícia.

Instem a totes les autoritats del país a l’acció efectiva per a garantir el més elemental dret a la vida de les persones. A la implantació de polítiques que salvaguarden els drets dels pobles i comunitats de Guatemala, com el digne accés a la terra, a l’aigua, el treball, a la sanitat i a l’educació com a elements bàsics per a la supervivència.

Escoles Solidàries repudia aquests actes de violència contra la seguretat de les persones i tots aquells que bé per interessos particulars de determinats sectors de poder o polítiques institucionals en favor de les empreses multinacionals, per acció o omissió, impedeixen l’exercici efectiu de l’accés a la vida dels pobles de Guatemala.

Manifestem les nostres condolences i ànim a familiars i amics de les persones mortes en tan lamentables circumstàncies.