En este momento estás viendo Escoles Solidàries, AVSA i La Granja de l’Ombria

Escoles Solidàries, AVSA i La Granja de l’Ombria

El voluntariat D'ESCOLES SOLIDÀRIES junt a AVSA visiten l'IES POLITÈCNIC amb dos integrants del projecte La Granja de l'Ombria

El passat dimarts tres persones voluntàries d’Escoles Solidàries van visitar l‘IES Politècnic de Castelló acompanyats, a través d’AVSA, de Claudel (22 anys) de Camerun i Barry (29 anys) de Guinea Conakry, persones migrants que s’han vist obligades a fugir del seu país.

Durant la seua visita al centre, es van impartir dos tallers, d’un hora de durada cadascun, amb alumnat de sis grups de FPB. Claudel i Barry, contaren les seues històries de vida abordant la realitat de les persones que decideixen migrar, quins són els motius que els forcen a d’això, la diferència entre persones refugiades i migrants, les problemàtiques a les fronteres, la situació en arribar a Espanya i els obstacles per a regular la seua situació, ja que segons la legislació vigent són persones que han arribat a Espanya de forma no acceptada.

Per tal de donar a coneixer les seues vides en l’actualitat i allò que fan, es va visionar un vídeo del projecte social en el qual estan participant anomenat «La Granja de l’Ombria«, a Vallada. La idea del projecte és acollir i donar ocupació a persones que han arribat a Espanya, al mateix temps que se’ls forma en permacultura, cuina, interculturalitat, etc. Posteriorment, va haver-hi un col·loqui amb l’alumnat molt enriquidor, els quals van preguntar per les alternatives existents, com podien col·laborar des l’IES i com s’aconsegueix seguir endavant després d’haver viscut tot el que Claudel i Barry havien vivit. Els testimonis dels dos companys varen ser escruixidors.

Des d’Escoles Solidàries pensem que l’escola és un motor de canvi social, un actor fonamental per a la transformació social. Per aquest motiu, des d’Escoles Solidàries impulsem aquest tipus d’activitats perquè els centres educatius, com agents de canvi, s’involucren en la transformació del nostre entorn.

Per últim, volem recalcar que cap persona és il·legal, que totes i tots hem sigut migrants o bé, filles i fills, nétes o néts de persones en moviment i per aquest motiu des de la nostra organització integrem dins del nostre Pla Estratègic aquesta línia d’actuació.

Agraïm a l’IES Politècnic per l’acollida tan meravellosa que ens van donar, a AVSA i agraïm amb molt d’afecte i admiració a Claudel i Barry per voler contar-nos la seua història de vida i col·laborar amb nosaltres.

 

GRÀCIES