En este momento estás viendo Acaba el curs de les Escoles d’Acollida

Acaba el curs de les Escoles d’Acollida

TREBALLANT PER UNA SOCIETAT INTEGRADORA

El passat més de juny es va acabar el curs a les Escoles d’Acollida de Xàtiva, Vallada i Ontinyent. L’ experiència entre voluntaris i voluntaries i alumnat ha sigut molt positiva i s’espera repetir aquesta experiència el curs vinent.

Com explica Maria Chapí, voluntària d’Escoles Solidàries participant a les Escoles d’Acollida, «les persones nouvingudes han pogut apropar-se a la cultura, costums i lleis que ens regulen, ha conegut el vocabulari bàsic de la nostra llengua, ha trobat l’orientació bàsica per conèixer l’espai i l’organització que ens atorguem; però més que res, ha trobat l’escolta, l’afecte i l’acolliment humà per començar la vida entre nosaltres».

Moltes persones han passat per les Escoles d’Acollida, una d’elles Abdallah, ens escriu aquestes paraules: «agradezco mucho sus esfuerzos con nosotros y por su buen trato y también agradezco a los compañeros por su colaboración, éramos como una familia. Aprendimos muchas cosas»

Empar Colomer, mestra voluntària, parla així de la seua experiència «Aquesta és la segona escola en que he participat amb alumnat empadronat i resident a Ontinyent, alumnat divers pel país de procedèndia, pels coneixements de la llengua, pel nivell cultural, per les històries personals , pels projectes de futur, etc.Totes i tots han participat en dinàmiques de rol, en repeticions d’estructures lingüístiques, han escoltat, parlat, preguntat, llegit, escrit…cadascú segons les seues possibilitats. S’ha creat un bon clima de convivència, creant-se relacions inter-personals. Com a mestra he rebut mostres d’afecte , agraïment i bonomia… aprenc més del que done.

Moltes gràcies a les persones voluntàries que fan possible aquesta meravellosa activitat i a totes les persones participants.

Benvingudes i benvinguts!