En este momento estás viendo Fomentant l’educació inclusiva en Ixcán

Fomentant l’educació inclusiva en Ixcán

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Formació

 

A la Direcció General d’Educació Especial del Ministeri d’Educació de Guatemala, i dintre del programa subvencionat per la Diputació de València «Fomentant l’educació inclusiva a Ixcàn»,  ahir dimarts 12 de juliol, tres psicopedagogues docents d’ESCOLES SOLIDÀRIES van desenvolupar una jornada de formació per a 50 persones assessores i coordinadores d’educació especial de tot el país, sobre la inclusió educativa, les teories més avançades sobre la participació i les metodologies d’èxit. L’intercanvi va ser enriquit amb una entrevista amb el director general de Educación Inclusiva, Williams J. Paztan per tal de reforçar els compromisos que s’estan adquirint en Ixcàn vers l’educació pública inclusiva.
Escoles Solidàries participa amb la Universitat San Carlos de Ciutat de Guatemala impartint una jornada d’Educació Inclusiva amb docents i estudiants de l’Escola de Formació de Professorat d’Ensenyança Mitja (EFPEM).
Ha sigut una jornada emotiva on s’han intercambiat coneixements i sentiments per aconseguir el nostre objectiu, fer de l’educacio inclusiva una realitat.
Ha estat especialment emotiva la intervenció del mestre Luís Eduardo Giménez de la aldea las Tunas de Jutiapa, que va ser un exemple de bones pràctiques educatives inclusives a les comunitats més allunyades del país.
Agrair el suport i l’assistència del propi director de l’escola Danilo López Pérez, al Secretàri Mario David Valdés, i de Leonor Bush com a representant de la Direcció General d’Educació Especial del Ministeri d’ Educació.