L’Ajuntament d’Alzira financia un projecte a la Mancomunitat Trinacional Fronterera del Riu Lempa a Centreamèrica

  • Autor de la entrada:
  • Categoría de la entrada:Sin categoría

Projecte:

Ayuntamiento solidario para alfabetizar poblaciones vulnerables de 3 Municipios del Trifinio Centroamericano

Comunitat:

Tres municipis de Hondures, Guatemala i El Salvador

Data inici: 01/01/2022                     Data Finalització: 15/12/2022

Import: 75.420,oo €

Financiat per: 
Ajuntament Alzira: 19.000,00 €
Aportació de beneficiaris i Trinacional: 13.900,00 €
Aportació Local i altres entitats internacionals i/o nacionals: 45.520,00 € 

Població beneficiària:

Directa:

  • 150 personis d’igual nombre de famílies de tres municipis, un de Guatemala, un d’Hondures i un d’El Salvador, de les quals 90 seran dones.
  • – En el context del CEFACC, s’espera capacitar i/o formar en agricultura o producció agroecològica a un aproximat de 200 persones, de les quals 100 seran dones.


Indirectes: Unes mil persones, directamente relacionades amb els participants del Projecte.

 

Descripció del projecte

Es reconeix a la regió les bretxes històriques existents entre les oportunitats per al desenvolupament equitatiu i igualitari en la població, sent majorment afectades les dones, els qui representen al voltant del 52% de la població.
El projecte permetrà la implementació del Programa d’Alfabetització per a la Seguretat alimentària i Nutricional, *AlfaSAN, en 3 municipis, un per país (Guatemala, Hondures i El Salvador), el qual consisteix en un model innovador d’alfabetització amb enfocament de SAN, Canvi Climàtic, Democràcia de Gènere i Producció Resilient d’Aliments, executat per la Mancomunitat *Trinacional Fronterera Va riure *Lempa, com a acció estratègica de la Política Pública Local Transfronterera Fam Zero.

El Programa *AlfaSAN, incorpora coneixements i bones pràctiques (aprendre fent), sobre equitat de gènere, promoció de la producció agroecològica, resiliència i seguretat alimentària i adaptació al canvi climàtic, utilitzant com a eines pedagògiques les Escoles de Camp per a la Seguretat Alimentària i Nutricional (*EcaSAN). Per mitjà del projecte, es contribuirà a més amb la construcció del Centre *Trinacional de Formació per a l’Agricultura Agroecològica i l’Adaptació al Canvi Climàtic (*CEFACC), el qual serà un espai permanent de formació i promoció de tècniques agroecològiques, per a la millora de la producció agrícola i la producció alimentària en pati a nivell comunitari.

Per mitjà del Programa *AlfaSAN, els participants aprendran a llegir, escriure i realitzar operacions matemàtiques bàsiques, així com també, milloraran coneixements en: i) Establiment i producció d’horts familiars amb plantes natives d’alt valor nutricional; *ii) Preparació d’aliments, utilitzant receptes nutritives; *iii) Maneig d’ocells criolls locals; *iv) Democràcia de gènere; *v) Producció agroecològica; i, vaig veure) Seguretat Alimentària i Nutricional. El procés d’alfabetització tindrà una durada de 8 mesos.

 
 

Entitats finançadores