Des d’Escoles Solidàries us volem convidar a la celebració de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació ( abril 2016), SAME, en la qual els membres de la Campanya Mundial per l’Educació treballen conjuntament per cridar l’atenció de les i els representants polítics, membres de la comunitat educativa, mitjans de comunicació i societat en general sobre la necessitat de fer real i efectiu el dret a una educació bàsica de qualitat, gratuïta, inclusiva i equitativa.

 Enguany, amb el lema “L’ESCOLA ENS PROTEGEIX” , volem fer especial èmfasi en l’educació com un dret humà fonamental i un bé social que cal protegir.

 En els últims anys, l’educació ha estat present en les agendes internacionals però són encara molts els reptes a aconseguir, per açò enguany volem cridar l’atenció sobre el paper de protecció que l’escola i l’educació exerceixen per als xiquets i xiquetes, en contextos de conflicte o desastres naturals.

Treballar l’educació ens protegeix enfront la pobresa, ja que és una eina que enforteix les capacitats, que fa a la persona menys vulnerable, més lliure i amb opcions de participació en la seua societat. Per a açò, necessitem construir una ciutadania compromesa i activa, capaç de mobilitzar i incidir socialment i pressionar als governs per a reivindicar el dret a l’educació.

 Sobre la proposta d’activitats de la SAME, podeu trobar tota la informació a la següent adreça: http://www.cme-espana.org/noticia/ya-estan-las-unidades-didacticas-same-2016 , allí teniu tots els materials que podeu utilitzar per treballar amb el vostre alumnat, abans i durant la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació, còpia dels quals us adjuntem en arxiu pdf.

 Gràcies per la vostra col·laboració i participació.

 Salutacions cordials

Escoles Solidàries

Material per a primària

Materials per a secundària

Anexes