EL CEIP BONAVISTA REALITZA LA SAME!
L’1 d’agost de 2018, la humanitat ja havia consumit tots els recursos naturals que el nostre planeta és capaç de regenerar en dotze mesos. Això vol dir que vivim com si tinguérem 1,7 planetes a la nostra disposició i, en el cas d’Espanya, es necessitarien 2,4 Terres perquè tota la humanitat visquera com nosaltres.
El canvi climàtic i els complexos processos que ha desencadenat constitueixen un repte global que no coneix davanteres, i els efectes de les quals ja s’estan deixant notar en les nostres vida, tant als països del Nord com en els del Sud. No obstant això és important assenyalar que, encara que són les regions enriquides els qui en major mesura han contribuït i contribueixen al canvi climàtic a causa dels seus patrons de producció i consum, són els països i persones empobrits els qui més pateixen les seues conseqüències.
El futur del nostre planeta i el nostre propi depenen que siguem capaços de transformar de manera urgent el nostre model econòmic i els nostres sistemes de producció i consum, a través de solucions basades en el desenvolupament sostenible, la justícia social i l’equitat.
Creiem que l’educació és una eina imprescindible per a formar a una ciutadania conscient de les causes i conseqüències del canvi climàtic i d’altres problemes mediambientals, així com per a dotar a les persones dels coneixements, competències i actituds necessaris per a buscar solucions, tant des del punt de vista econòmic, social i tecnològic com, sobretot, ètic.
L’exemple del CEIP Bonavista d’Ontinyent il·lustra la gran finestra que són els centres educatius per promoure la presa de consciència i millorar el coneixement sobre el paper determinant que juga l’educació en l’apoderament de la ciutadania per a construir un futur socialment i mediambientalment sostenible per a totes les persones.
ENHORABONA!